HMBS Medical Business School

HMBS Medical Business School

Business school voor zorgprofessionals

Beschrijving

De gezondheidszorg en haar deelmarkten zijn aan grote veranderingen onderhevig. De discussie over marktwerking is in volle gang, toezichthouders stellen strengere eisen en andere financieringsmogelijkheden nemen toe. Dit vraagt van zorgprofessionals om meer ondernemerschap, leiderschapsvaardigheden en bedrijfskundige kennis dan zij in de opleiding hebben geleerd.

Daarbij merken wij bij de HMBS dat er een nieuwe generatie zorgmanagers het vak instroomt. Eén met een groot hart voor healthcare. En één die de efficiency wil verbeteren, vanuit het idee dat er dan ook echt tijd overblijft om beter te kunnen zorgen. Als opleiders van management in de zorg omarmen we deze ontwikkelingen.

Wij pleiten niet alleen voor meer medici in het management en bestuur van organisaties in de zorg. We zorgen ook dat ze er klaar voor zijn om de gezondheidszorg op een duurzame manier vooruit te kunnen helpen.

Naast verdieping van bedrijfskundige kennis, is de nieuwe generatie zorgprofessionals tegenwoordig ook op zoek naar impact. De scherpe focus op duurzaamheid en leiderschap in de zorg maakt met name onze opleiding ‘MBA Growing Sustainable Leadership’ uniek.

Resultaten

De HMBS is inmiddels dé business school van de Nederlandse gezondheidszorg. De school is in 2013 als VvAA Business School opgericht, omdat er vanuit verschillende beroepsorganisaties een grote behoefte ontstond voor kwalitatief goede bedrijfskundige scholing. In de vakopleidingen van medisch professionals wordt namelijk geen aandacht besteed aan bedrijfskundige onderwerpen. Door in te spelen op deze vraag én de gebleken toegevoegde waarde zijn de bedrijfskundige programma’s van de HMBS geaccrediteerd door de beroepsverenigingen. Medisch specialisten, huisartsen, tandartsen, dierenartsen, verpleegkundigen en apothekers accreditatiepunten van de KNMG, V&VN, KNMvD, KNMP, Q-keurmerk en NVZA voor hun deelname. Daarbij is onze MBA ‘Growing Sustainable Leadership’ óók nog eens NVAO geaccrediteerd. Aan de programma’s van de HMBS nemen alle zorgprofessionals deel. Van medisch specialisten tot paramedici. Van psychologen tot verpleegkundigen. En van dierenartsen tot apothekers. Dit maakt onze opleidingen uniek in vergelijking tot andere business scholen. Inmiddels hebben al ruim 700 deelnemers onze opleidingen en masterclasses gevolgd.

Doelen

Wij dagen onze deelnemers uit om op een innovatieve, kritische en creatieve manier naar de gezondheidszorg te kijken en kansen te creëren. Aan de hand van wetenschappelijke theorie en cases van binnen én buiten de gezondheidszorg leren zij op een ‘andere manier’ naar de zorg te kijken. In korte tijd leren zij alles wat er nodig is op het gebied van (medisch) management, bedrijfskundige expertise en duurzaam leiderschap. Met als doel: sustainable leaders die bijdragen aan het duurzaam verbeteren van de zorg.

Te benaderen voor

Wij bieden diverse bedrijfskundige opleidingen aan voor medisch specialisten, zorgmanagement en paramedici. Zoals bijvoorbeeld de Master of Business Administration (MBA) ‘Growing Sustainable Leadership’ en de opleiding ‘Bedrijfskunde in de Zorg’.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op, wij helpen graag!

Op zoek naar

(Para-)medisch specialisten, zorgmanagers en zorgondernemers met de ambitie om de zorg duurzaam te versterken.

De helft van onze deelnemers is medisch specialist (of in opleiding daartoe), huisarts, tandarts, apotheker, dierenarts of paramedicus. De andere helft wordt gevormd door ondernemers, management en een brede afvaardiging van zorgconsultants.

Initiatieven

HMBS Medical Business School presenteert de volgende initiatieven:

    Deze changemaker heeft nog geen initiatieven

Locatie

Landelijk

Website

https://hmbs.community/

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met deze changemaker? Vul dan onderstaand formulier in.

    Deze website is beschermd door reCAPTCHA en de Google
    privacy policy en algemene voorwaarden zijn van toepassing.