MediMobi

27 september, 2021 | Xavier Keters - MediMobi

Beschrijving

MediMobi, een gepersonaliseerd mobiliteitsmenu voor patiënten met een afspraak in een ziekenhuis. Dat menu lijst de verschillende vervoersopties op die de patiënt heeft om van een bepaalde locatie tot op het ziekenhuis (of campus) te geraken. Het bijzondere zit in het maatwerk; zo wordt voor elke vervoersoptie de geschatte reistijd en kostprijs meegegeven.
De patiënt krijgt ook een “film” van elk traject met het openbaar vervoer. Dat mag u gerust letterlijk nemen: aan de hand van filmpjes met “real life”-videomateriaal brengen we het volledige traject in beeld van aan het opstappunt tot in het ziekenhuis. Zo kan wie nog niet een bepaalde bus of trein heeft genomen, op voorhand bekijken waar hij of zij moet opstappen, hoe de overstapplaats eruitziet, etc. De drempel om het openbaar vervoer te nemen wordt zo ineens een pak lager voor veel mensen.
U kunt het mobiliteitsmenu perfect verbinden met het afsprakensysteem van het ziekenhuis, via een veilige, gestandaardiseerde FHIR-koppeling. Zo krijgt elke patiënt samen met de herinnering aan de afspraak automatisch een mobiliteitsmenu toegestuurd op voorhand. Qua patiënten ondersteuning kan dat tellen!

Resultaten

Met dit soort slimme, gebruiksvriendelijke oplossingen kunnen actoren in de zorgsector een positieve impact creëren. Ook de samenleving heeft er baat bij: de oplossing helpt om duurzaamheid te bevorderen, niet op een betuttelende maar op een slimme, positieve manier. Als ziekenhuis kunt u op die manier uw steentje bijdragen aan de verduurzaming van onze samenleving. Volledig in lijn met bijvoorbeeld de Green Deal Duurzame Zorg van Vlaanderen (B) en met de ambities van Green and Healthy Hospitals.
Op dit moment hebben we een overeenkomst met één ziekenhuis in Vlaanderen (B) dat ons mobiliteitsmenu straks zal aanbieden aan zijn patiënten. We gaan er van uit dat er snel nog ziekenhuizen volgen.

Doelen

Met deze oplossing willen we zorginstellingen en -organisaties slimme mobiliteitsoplossingen op maat aanbieden. Ziekenhuizen vormen daarbij een erg belangrijke doelgroep. Iedere dag leggen patiënten en medewerkers duizenden kilometers af van en naar een ziekenhuis. Wij zijn ervan overtuigd dat deze tool hen kan helpen om die verplaatsing eenvoudiger, efficiënter en duurzamer te maken.

Te benaderen voor

Meer informatie over deze oplossing.

Zorgorganisaties die interesse vertonen voor deze oplossing en zich willen inzetten voor verduurzaming van de zorg.

Array

Website

https://www.curaevia.eu/

Categorie

  • Communicatie en voorlichting
  • Organisatie en gedrag
  • Transport en mobiliteit
  • Discipline-overstijgend
  • Overig
  • GGZ instelling
  • Huisartsenpraktijk
  • Niet gebonden aan instelling
  • Ziekenhuis

Contact opnemen

Wil je meer weten of contact opnemen over dit initiatief? Vul dan het contactformulier in op de pagina van de changemaker:

Xavier Keters - MediMobi