Vermindering van voedselverspilling

18 maart, 2022 | KLIK-Green

Beschrijving

Actieve marketing in de kliniek van de landelijke campagne "Te goed voor de prullenbak". Het initiatief wordt tijdens hun introductie op de afdeling aan patiënten uitgelegd. Als onderdeel van de kennismaking met de eetkamer en individuele voedingsgesprekken wordt gevraagd om 1x vaker naar het buffet te gaan en borden indien mogelijk leeg terug te brengen. De medewerkers zijn rechtstreeks benaderd door de afdelingshoofden. Deelname aan de landelijke campagne is gratis (incl. media).

Resultaten

Kosten: 250 euro
Besparing CO2, circa 62 ton per jaar

Doelen

De maatregel kan zo'n 20.800 kilogram voedselverspilling per jaar voorkomen.

Array

Website

http://klinik-fallingbostel.de

Categorie

  • Afval en verbruik
  • Organisatie en gedrag
  • Voedsel
  • Arts verstandelijk gehandicapten
  • Diëtetiek
  • Discipline-overstijgend
  • Ouderengeneeskunde
  • Revalidatiegeneeskunde
  • GGZ instelling
  • Verpleeg- of verzorgingshuis
  • Ziekenhuis

Contact opnemen

Wil je meer weten of contact opnemen over dit initiatief? Vul dan het contactformulier in op de pagina van de changemaker:

KLIK-Green