Voorlichtingsevenement voor studenten en stagaires

31 maart, 2022 | KLIK-Green

Beschrijving

Lessen geven over het doel van KLIK-green (https://www.klik-krankenhaus.de/das-projekt/projektbeschreibung).

Aan de hand van rekenvoorbeelden werd aan de studenten uitgelegd dat je ongeveer € 100 per jaar kunt besparen door een pc buiten de normale werkuren uit te zetten, dat je de warmhoudplaat met een warmhoudpot voor koffie kunt uitschakelen en dat waterkokers niet gevuld hoeven te worden met een halve liter water om een ​​kopje thee te zetten. Accu's horen uit het stopcontact als ze niet worden gebruikt om op te laden en een defecte sluiting van een koelkastdeur kan al snel 5-7% meer verbruik betekenen.

Adiabatische bevochtiging om de toevoerlucht te koelen, helpt alleen als de ramen in de geventileerde ruimten gesloten blijven. Defecte radiatorkranen dienen direct gemeld te worden bij de bouwdienst, anders werken ze niet meer en gaat de verwarming ook aan als het raam open staat. 's Avonds is de sfeer in de ziekenhuiskamer veel beter wanneer maar een deel van de verlichting in de kamer aan is etc.

Aanbevelingen/ervaringen voor andere ziekenhuizen
De jongeren zijn zich ervan bewust dat zij geraakt worden door de energietransitie en staan ​​daarom zeer open voor een informatiebijeenkomst over KLIK. Een informatieve PowerPoint-presentatie is vermakelijk en moedigt de "nieuwe generatie" aan om mee te doen.

Changemaker: Klinikum Kulmbach
Jaartal: 2015

Resultaten

Kostenbesparingen: de besparingen zullen nooit direct meetbaar zijn, maar als de studenten praten over het voorlichtingsevenement op hun afdelingen, zoals gevraagd door de technisch directeur, creëert dit een vermenigvuldiging die, conservatief geschat, 0,05-0,1% van de energie zou kunnen besparen.

Te benaderen voor

Contact: wettermann@klinikum-kulmbach.de

Array

Website

https://www.Klinikum-Kulmbach.de

Categorie

  • Communicatie en voorlichting
  • Gebouwen en buitenruimte
  • Organisatie en gedrag
  • Discipline-overstijgend
  • GGZ instelling
  • Overig intramuraal
  • Verpleeg- of verzorgingshuis
  • Ziekenhuis

Contact opnemen

Wil je meer weten of contact opnemen over dit initiatief? Vul dan het contactformulier in op de pagina van de changemaker:

KLIK-Green