Werkgroep Duurzaamheid – De Geneeskundestudent

18 juli, 2021 | De Geneeskundestudent

Beschrijving

De Geneeskundestudent (DG) is de landelijke, onafhankelijke belangenbehartiger van geneeskundestudenten en federatiepartner van de KNMG. Onze werkgroep bestaat uit enthousiastelingen van binnen en buiten het bestuur van DG en vertegenwoordigt de vergroenende stem van de arts van de toekomst, in lijn met de resultaten van ons onderzoeksrapport.

Door betrokkenheid in een breed scala aan zorg- en onderwijsinitiatieven en door onze eigen projecten streven wij naar een toekomst waarin artsen de kennis en kunde krijgen in hun opleiding om de gezondheidseffecten van klimaatverandering te lijf te gaan en hun rol kunnen vervullen in de verduurzaming van de zorg. Een arts die invulling weet te geven aan gezondheidsbevordering.

Resultaten

- Onderzoeksrapport over de kijk van geneeskundestudenten (±3.500) op de rol van artsen m.b.t. klimaatverandering en verduurzaming van de zorg, waarin specifiek aandacht voor onderwijs over het onderwerp.
Download: https://degeneeskundestudent.nl/wp-content/uploads/2021/07/Rapport-Duurzaamheid-Definitief.pdf
- Social media campagne "Klimaatzorgen, Gezondheidszorgen!" in samenwerking met IFMSA-NL

Doelen

- Verbinden van lokale en nationale partijen om onderwijs over klimaatverandering en gezondheid en de verduurzaming van de zorg integraal in het geneeskundecurriculum te realiseren;
- Het behartigen van de belangen en vertegenwoordigen van de kijk die geneeskundestudenten hebben op de rol van artsen in verduurzaming van de zorg en in het klimaatdebat;
- Bevorderen van bewustwording over klimaatverandering en gezondheid onder geneeskundestudenten;
- Interne verduurzaming van De Geneeskundestudent.

Te benaderen voor

Een gesprek met of bijdrage van de arts van de toekomst.

Geneeskundestudenten die op nationaal of lokaal niveau met dit onderwerp bezig zijn; gezondheidsprofessionals (wel/niet bekend met het onderwerp) die graag het gesprek met de toekomstige generatie aangaan.

Array

Website

https://degeneeskundestudent.nl/nieuws/werkgroep/duurzaamheid/

Categorie

  • Overig onderwerpen
  • Discipline-overstijgend
  • Overig
  • Niet gebonden aan instelling

Contact opnemen

Wil je meer weten of contact opnemen over dit initiatief? Vul dan het contactformulier in op de pagina van de changemaker:

De Geneeskundestudent