Congres Duurzame Zorg

7 oktober 2021

Steeds meer zorgprofessionals en zorginstellingen hebben de Green Dealondertekend, waarmee ze zich committeren aan de transitie naar een duurzame zorgsector. Wij zijn natuurlijk ontzettend benieuwd naar de succesverhalen en struikelblokken. Op 7 oktober 2021 tijdens het digitale congres Duurzame Zorg delen de partners van de Green Deal hun ervaringen. Een mooie gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren.

Onder leiding van dagvoorzitter Joost Hoebink zal er onder andere gesproken worden gesproken over ketensamenwerking en het perspectief van bestuurders op verduurzaming. Tijdens deelsessies komen verschillende duurzame commissies aan het woord, zoals de Groene IC, de Groene Huisarts, het Groene Verpleeghuis en de Groene Gehandicaptenzorg. 

Op deze middag vindt ook de verkiezing van het Duurzaam Zorgidee 2021 plaats. Dit is een prijs om zorgverleners met een duurzaam initiatief verder op weg te helpen. Zowel nieuwe als bestaande ideeën kunnen hiervoor genomineerd worden. Inzendingen maken kans op een juryprijs van 10.000 euro en een publieksprijs van 5000 euro. Dus ben jij of ken jij zo’n zorgverlener met een groene missie die een financieel steuntje in de rug kan gebruiken om je idee te realiseren? Stuur je plan in voor 1 september 2021. 

Kijk hier voor meer informatie en de voorwaarden van de verkiezing.

Aanmelden voor het congres kan vanaf september. Hou hiervoor de site van website van FMS in de gaten: Congres Duurzame Zorg | Federatie Medisch Specialisten