Duurzaam dokteren in de huisartsenpraktijk: winactie!

winactie!

Ken je de groene huisarts al? Dit is een groep enthousiaste huisartsen met een missie om de eerste lijn te verduurzamen.
Op de website: DE GROENE HUISARTS – De Klimaat Dokter vind je een overzicht van hun activiteiten, tips & tricks en handige documenten die je kunnen helpen om zelf aan de slag te gaan.

Zo vind je er een gratis FTO module over geneesmiddelen en milieu, een patiëntenfolder over  klimaat en gezondheid en een factsheet van Evelyn Brakema met de belangrijkste tips voor duurzaam dokteren in een handig overzicht.

Ook vind je er verhalen van inspirerende collega huisartsen die je verder op weg kunnen helpen. Huisarts Tamara Weijer zet zich onder het motto: “Geen pillen, maar paprika”, in voor een gezondere leefstijl en geeft tips hoe je leefstijl in kunt zetten in de praktijk.
Huisarts Dennis Pot vertelt hoe hij zijn praktijk in Hilversum als eerste in Nederland volledig CO2-neutraal heeft gemaakt.
Huisarts Jessie Neffke vertelt over de denktank Duurzame Huisartsen die zij is gestart in de stad Utrecht met klimaatbewuste collega’s. “Als je inspanningen deelt, hoeft niet iedereen het wiel opnieuw uit te vinden en al het werk te doen”.

Huisarts Muriel Agema-Tillemans heeft een geaccrediteerde e-learning Duurzaamheid in de eerste lijn gemaakt. De e-learning is geaccrediteerd en is te volgen via Stichting DOKh. Er is een versie voor huisartsen, doktersassistenten en verloskundigen.
Zorg voor Klimaat mag 2 e-learnings gratis weggeven!
Dus ben jij werkzaam in een eerstelijnspraktijk en heb je de ambitie om jouw werkplek te verduurzamen?
Reageer op onze linked-in post en laat ons weten welke praktijk jij groener hoopt te maken. Je kunt ook een collega nomineren door hem of haar in het bericht te taggen.
De twee winnaars zullen in de loop van volgende week bericht krijgen.
Niet gewonnen maar toch graag de e-learning volgen? Je vind ze hier: E-learning: Duurzaamheid in de praktijk | DOKh – Nascholing, kwaliteit en ondersteuning

De groene huisarts is een initiatief van de Klimaat Dokter. Voor meer informatie, kijk op: DE KLIMAAT DOKTER – De Klimaat Dokter