Dutch Launch of the 2021 Lancet Countdown on Health and Climate Report

woensdag 27 oktober 2021 | 18.00u - 19.45u

Klimaatverandering vormt het grootste gezondheidsprobleem van onze eeuw. Om de vooruitgang in kaart te brengen hebben 120 experts van verschillende instituten en VN organisaties afkomstig van alle continenten naar meer dan 40 indicatoren gekeken voor het 2021 Report van the Lancet Countdown on Health and Climate Change.

Klimaatverandering bedreigt de gezondheid van mensen over de hele wereld, ook hier in Nederland. Het is jammer genoeg geen toekomstig probleem meer. Dit launch evenement vindt plaats vlak voor de 26e UN Climate Change Conference of the Parties (COP26). Met oog op deze klimaattop zullen we het rapport bespreken evenals de gezondheids-, economische en sociale voordelen van snel en robuust klimaatbeleid.

Dit evenement zal context geven aan het 2021 Lancet Countdown Report in Nederland, waarbij academici, beleidsmakers en activisten met brede ervaring en expertise bij elkaar worden gebracht.

Neem deel aan dit online event via deze link om de nieuwe bevindingen van het rapport en de link met Nederland te ontdekken!

LinkedIn Event