Uit die auto! Meer vitaliteit en minder uitstoot in de zorg

3 juni 2021 | 16.00 - 17.00 uur

Bijna dertig procent (!) van de CO2-uitstoot van zorgorganisaties komt door reisbewegingen met de auto. Daarom stimuleren steeds meer zorgorganisaties hun patiënten, bezoekers en zorgmedewerkers om de auto te vervangen voor een duurzame en gezonde keuze. Want een ritje op de fiets of met het OV is niet alleen goed voor het klimaat, maar vaak ook gezonder én goedkoper. In dit webinar daarom de vraag: hoe krijg ik mijn zorgorganisatie in beweging? 

Tijdens de online sessie:

  • Vertelt huisarts en senior wetenschappelijk medewerker Iris Wichers van het Nederlands Huisartsen Genootschap over duurzame mobiliteit in de huisartspraktijk. Iris is betrokken bij de ontwikkeling van een e-draaiboek voor een groene huisartspraktijk. 
  • Deelt  Celine den Boef van het Universitair Medisch Centrum Groningen hoe duurzame bereikbaarheid werd uitgerold binnen haar ziekenhuis. Celine is projectmedewerker ‘UMCG Bereikbaar’ en ‘Duurzaam UMCG’.

•         Horen we ervaringen met  het duurzame mobiliteitsproces van Amarant, door Janneke van de Laak, projectmanager duurzaamheid en bouwkundig manager. Amarant levert zorg op 400 locaties aan cliënten met een beperking.

Tijdens de Q&A is er ruimte om vragen te stellen aan Iris, Celine en Janneke. En via de chat kun je jouw eigen voorbeelden delen met andere deelnemers en netwerkcontacten opdoen.

Voor wie:           Iedereen die in de zorg werkt en (meer) wil weten over het stimuleren van collega’s en patiënten om de auto te vervangen voor de fiets of het OV 

Datum:               Donderdag 3 juni van 16.00 tot 17.00 uur

Aanmelden:      Vul dit formulier in. Deelname is gratis.