Gemist: Webinar – Potpourri: voorbeelden van successen, ideeën en tips op de werkvloer en daaromheen

6 december 2021 | 19.30- 21.30u

Wil je dit webinar terugzien? Mail dan naar info@zorgvoorklimaat.nl voor de link.

Gedurende deze webinar zullen met name inspirerende voorbeelden in de zorg aan bod komen. Zo zijn er al verschillende individuen en groepen zorgprofessionals die zich inzetten voor een duurzamere gezondheidszorg.
Onder zorgprofessionals groeit de behoefte om meer te verduurzamen. Op persoonlijk vlak maar vooral ook op professioneel vlak.

Met onder andere:

  • Dennis Pot – Duurzame huisarts

Dennis Pot zal ons inspireren met zijn 100% CO2 neutrale praktijk; het groen regelen van je geldzaken en het steeds verder verduurzamen van zijn praktijk.

  • Remco Minkhorst – Anesthesioloog

Remco Minkhors is anesthesioloog en houdt zich bezig het verduurzamen met de anesthesiedampen die vrijkomen op de operatiekamer. Hij zal ons vertellen welke duurzamere keuzes er zijn en hoe hij deze verandering heeft aangepakt in zijn eigen ziekenhuis.

  • De Groene OK

De Groene OK is een organisatie van verschillende zorgprofessionals waaronder medisch specialisten, operatiekamer assistenten, anesthesiemedewerkers. Zij zetten zich in voor verduurzaming van de zorgprocessen op de operatiekamers in Nederland.

  • Actiegroep Pensioenfonds Fossielvrij

Niet alleen op de werkvloer kunnen zorgprofessionals zich inzetten voor een duurzamere wereld. Onze pensioenfondsen investeren namelijk nog steeds in fossiele brandstoffen. Actiegroep Pensioenfonds Fossielvrij roept samen met burgers pensioenen (o.a. binnen de gezondheidszorg) op om te staken met investeringen in fossiele brandstof, en juist te investeren in duurzame alternatieven.

  • Gynae Goes Green

Gynae Goes Green is een projectgroep van de NVOG die zich inzetten voor duurzaamheid binnen de gynaecologie. Zij motiveren bijvoorbeeld weer de metalen specula te gebruiken, omdat deze 75% minder broeikasgasuitstoot hebben dan plastic specula.

  • De Klimaatdokter

De Klimaatdokter is een initiatief van artsen die zich inzetten voor een duurzame gezondheidszorg. Zij bieden duurzame tips aan voor eerste- en tweedelijns zorgprofessionals. Zoals bijvoorbeeld duurzame tips in de praktijk, een patiënten folder met tips voor duurzaam medicatie gebruik en een wegwijzer voor groene geldzaken.

Inschrijven