De eerste invitational van het Landelijk Netwerk de Groene OK

18 april, 2022 | Team Zorg voor Klimaat

Op 12 april organiseerde het Landelijk Netwerk de Groene OK een eerste Invitational. Het Landelijke Netwerk de Groene OK bestaat ruim een jaar en daar werd bij stil gestaan. Meer dan 125 belangstellenden registreerden zich voor deze avond.

“Het is mooi om te kunnen laten zien wat we het afgelopen jaar hebben bereikt, maar het is ook belangrijk om met elkaar te delen waar we tegenaan lopen en hoe we de komende jaren verder moeten. Daarvoor hebben wij uw kennis en kunde nodig. Ik hoop persoonlijk dat wij als Landelijk Netwerk de Groene OK over vijf jaar niet meer hoeven te bestaan en dat wij onszelf overbodig hebben gemaakt.” Kim van Nieuwenhuizen gaf vooruitzichten voor het opnemen van duurzaamheidsparagraven in nieuwe of te reviseren landelijke richtlijnen voor medisch specialisten.

Een update over de ontwikkeling van de Groene Barometer voor de OK werd gegeven door Hans Friedericy: ‘De uitkomst van de barometer is een rapportage van een operatiecomplex met scores op CO2-footprint, overall score proces, gedrag, status, structuur en bewustzijn. Deze resultaten kunnen worden vergeleken met andere operatiecomplexen in Nederland. Daarnaast waren er nog vier deelsessies over afval, energie, anesthesiedampen/medicijnresten en circulair gebruik van instrumentarium geleid door inspirerende sprekers!

Voor de (foto)reportage van deze avond, kijk hier: https://degroeneok.nl/algemeen/terugblik-eerste-invitational-landelijk-netwerk-de-groene-ok-een-jaar-later/