De psychologie van het klimaat

14 januari, 2022 | Team Zorg voor Klimaat

Goede voornemens. Misschien ben jij begin dit jaar vol enthousiasme begonnen. Maar ervaar je nu al de onaangename spanningen of liggen je voornemens zelfs al in de prullenbak. Het veranderen van gewoonten en gedrag is lastig. Laat staan voor een gehele samenleving in iets als klimaatverandering.

Hoe raakt en blijft men toch gemotiveerd hiermee aan de slag te gaan? En hoe worden mensen bereikt die er überhaupt niet zo mee bezig zijn?

De klimaatpsychologie Alliantie Nederland houdt zich sinds 2018 bezig met de psychologie achter de klimaatcrisis. Ze bestaan uit een groeiend netwerk van professionals die geregeld bij elkaar komen om inzichten en ervaringen uit te wisselen. Ook organiseren ze in samenwerking met Rino Amsterdam een cursus voor hulpverleners.

Ook benieuwd wat jij kunt doen? Op de website lees je meer over hun activiteiten en kun je je aanmelden voor om deel te nemen aan hun bijeenkomsten. Ook biedt Klimaatpsychologie Alliantie gesprekken aan binnen organisaties en buurten.

Of luister een van de podcasts, van de internationale organisatie hier, ook kun je je aanmelden voor een van de andere events.

Foto via Unsplash