Een terugblik op steeds groener 2021

29 december, 2021 | Team Zorg voor Klimaat

Bij het einde van het jaar hoort natuurlijk een terugblik en voor Zorg voor Klimaat was dat een jaar met onder andere lanceringen en samenwerkingen. Een paar daarvan hebben we hieronder nog even voor je op een rijtje gezet:

Groei is niet altijd duurzamer, maar de groei van onze positieve impact hopelijk wel

In het afgelopen jaar heeft Zorg voor Klimaat op meerdere vlakken groei doorgemaakt, zo zijn we nu met 46 actieve leden en komen daar nog steeds nieuwe duurzame zorgprofessionals bij. Daarnaast zijn we goed te vinden op internet en hebben we nu meer dan 1000 (!) volgers op LinkedIn en meer dan 250 volgers op Instagram. Wil jij ook je steentje bijdragen, wij zoeken nog nieuwe leden! Stuur ons een mailtje naar info@zorgvoorklimaat.nl

Netwerkplatform

In juli van dit jaar is ons Netwerkplatform live gegaan. Op dit platform zijn allerlei grote en kleine initiatieven gericht op verduurzaming in de zorg te vinden. Je kunt zoeken naar een specifiek initiatief via de vrije zoekbalk of inspiratie opdoen door te zoeken op categorieën binnen jouw eigen regio, specialisme of onderwerp. En nog steeds sluiten initiatieven zich aan. Ben jij onderdeel van een duurzaam zorginitiatief en staan jullie er nog niet op, dan kun je je hier aanmelden.

Webinar reeks

In 2021 heeft onze commissie Webinars een mooie reeks van 5 webinars met verschillende sprekers georganiseerd. Van meer basis kennis over duurzame zorg tot best practices, alles is langsgekomen. Wil je hiervan nog eentje terugkijken, mail dan naar info@zorgvoorklimaat.nl

Website lancering

Onze website met de herkenbare vogeltjes. Voor onszelf is het bijna niet meer voor te stellen dat de website niet bestaat, maar onze website is begin 2021 gelanceerd. We blijven verbeteren aan de website, als je nog tips hebt laat het ons dan vooral weten.

In de media

Verschillende leden van Zorg voor Klimaat hebben dit jaar ook in de media hun stem laten horen. Zo schreef de commissie Onderwijs mee aan het artikel: ‘Bij de opleiding van zorgverleners moet klimaatverandering veel meer aandacht krijgen’ in de Volkskrant; en Merel Boom schreef het artikel: ‘Groene bijdrage van zorg nodig’ voor Medisch Contact.

Al met al een mooi en steeds groener jaar, mede dankzij onze volgers en lezers, willen we jullie daarom een groen en gezond 2022 wensen. Tot volgend jaar!