Green Team Maanden – Green Team Onderwijs Radboud Universiteit

18 februari, 2022 | Team Zorg voor Klimaat

Sinds september 2021 is een groep van 8 studenten samen een GreenTeam onderwijs begonnen binnen de Radboud universiteit. Van hen spraken wij Maarten Manten . Met steun van onder andere intensivist Hugo Touw is hun greenteam gestart met het opzetten van een keuzevak “Planetary Health” binnen het curriculum van Geneeskunde, Tandheelkunde en Biomedische Wetenschappen. Ze kenden een vliegende start gezien het vak gepland staat studiejaar 2022/2023 al te gaan starten! De invulling van het keuzevak is nog niet volledig vastgelegd. Wel is duidelijk dat het zal draaien om de invloed van de gezondheidszorg op het klimaat én de invloed van het klimaat op onze gezondheid. Een onderwerp dat zeker aan bod zal komen is het uitvoeren van Life Cycle Assessments (LCA).

Kortgeleden plaatste Maarten een oproep aan studenten om te vragen welke onderwerpen over duurzaamheid of klimaatverandering en gezondheid zij belangrijk vinden. (https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6897496575489187840/)

Wil jij ook meer onderwijs over duurzaamheid in het curriculum? Volgens Maarten moet je er gewoon voor gaan! Zoek de mensen op die gaan over de invulling van jouw curriculum en ga het gesprek aan. Door zijn enthousiasme merkte Maarten al snel dat hij veel bijval kreeg.