IkPas – Preventieve zorg is duurzame zorg

19 december, 2021 | Team Zorg voor Klimaat

Met het eind van het jaar in aantocht neemt het aanbod aan evenementen af. Een goed moment om even stil te staan bij onze eigen gezondheid. Want zoals inmiddels wel bekend is, is de meest duurzame zorg, díe zorg die überhaupt niet geleverd hoeft te worden. Preventie is daarom een concept dat inherent verbonden is met de ambitie de zorg te verduurzamen. En wij zorgprofessionals moeten daarin natuurlijk het goede voorbeeld geven!

Met januari begint ook “IkPas” weer, waarin je wordt uitgedaagd een maand lang geen druppel te drinken. Al bijna 50.000 deelnemers hebben zich ingeschreven om mee te doen aan de Dry January Challenge. Waarom meedoen? Deelnemers die vorig jaar hebben meegedaan, geven aan dat ze zich fitter voelen, beter slapen, en soms zelfs afvallen door hun alcoholgebruik een maand op stop te zetten. Daarnaast kan een maand stoppen zorgen dat je je bewuster wordt van je eigen gedrag, én de patronen waar je anders automatisch in vervalt. 

Meedoen? Schrijf je dan vooral hier in. Twijfel je nog? Meedoen kan ook als team, om met collega’s of vrienden elkaar te kunnen motiveren. Daarnaast helpt IkPas je met tips, antwoorden op mogelijke vragen, inspirerende artikelen en alcoholvrije recepten.

Gezonder worden én daarmee kunnen zeggen je steentje bij te dragen aan een duurzamere zorg. Een betere reden om mee te doen is er niet!