Klimaat persconferentie

31 mei, 2022 | Team Zorg voor Klimaat

Klimaatcrisis; tijd voor een persconferentie van onze premier om ons nationale beleid te presenteren?
https://www.klimaatpersco.nl/

Het begon allemaal met het (bewerkte) filmpje van #klimaatpersco waarin te zien is dat onze minister president een briefje verlies met zijn goede voornemens voor 2022; waaronder het geven van een klimaat persconferentie. (https://www.youtube.com/watch?v=WZBXZEEG-pc)

In dit filmpje zit een pijnlijk punt verborgen. De klimaatcrisis is uitvoerig wetenschappelijk onderbouwd; zie bijvoorbeeld het laatste #IPCC rapport. Bij een crisis van deze schaal verwacht je dagelijkse nieuwsberichten en een overheid met duidelijke informatie over het probleem en de mogelijke oplossingen. Het blijft echter te stil vanuit Den Haag.

Anne-Marie Joosten-Pronk, Frank Goethals, Laurens Verwijs, Linda van Denderen, Laurie Kos, Vera Diepeveen en Arjan Lucius zijn een campagne gestart om Minister-President Mark Rutte daadwerkelijk aan te sporen een persconferentie te geven over de klimaatcrisis. Vandaag wordt hiervoor aandacht gevraagd middels #wezittenerklaarvoor; om te laten zien dat we wachten op een overheid die zich duidelijk uitspreekt over de klimaatcrisis!

Wil je meer weten; kijk op https://www.klimaatpersco.nl/