Natuur is gezond!

26 augustus, 2021 | Team Zorg voor Klimaat

Dat wist je natuurlijk al, maar weet je ook het wetenschappelijk bewijs hiervoor te vinden?
Sinds kort is er een mooie infographic die op een heldere manier laat zien hoe de natuur kan bijdragen aan een goede gezondheid. Voor elk positief effect staat uitgelegd in begrijpelijke taal wat de positieve effecten zijn, waarbij steeds verwezen wordt naar de laatste wetenschappelijke inzichten.

Een handig hulpmiddel voor in de spreekkamer, wanneer je je patiënt wil uitleggen waarom natuur een essentieel onderdeel kan zijn van de behandeling.
Een praktisch wetenschappelijk overzicht, voor als je leefstijl en natuur wil integreren in je werkwijze als hulpverlener.
En een belangrijke boodschap aan ons kabinet, waaruit blijkt dat een gezonde natuur en een gezonde bevolking twee kanten van dezelfde medaille zijn.
Het behoud en herstel van natuurgebieden heeft een positief effect op het klimaat en draagt tegelijkertijd bij aan ons eigen welzijn.


Deze infographic is tot stand gekomen in opdracht van IVN en Jantje Beton met ondersteuning van de volgende samenwerkingspartners:
 AERES Hogeschool, Annette Postma, Beroepsvereniging Groene Zorg (BVGZ), DSP, GREENPORT Aalsmeer, Hogeschool Inholland,  Landschappen NL, Mennistenerf, Pennemes, Royal Flora Holland, Staatsbosbeheer, Tjisse Brookman, Vrije Universiteit (VU) Amsterdam en Wageningen University & Research (WUR).

Je vind de infographic hier:
Ruimschoots bewezen: Natuur is gezond!