Zorg voor Klimaat lanceert gloednieuw kennis- én netwerkplatform

19 april, 2022 | Team Zorg voor Klimaat

Alle duurzame zorgverleners en initiatieven verzameld: verduurzamen in de zorg was nog nooit zo gemakkelijk
zorgvoorklimaat.nl/zoek-initiatief/

Zorg voor Klimaat lanceert met trots ons nieuwe kennis-en netwerkplatform! Immers, elkaar eenvoudig vinden om kennis en ervaring uit te wisselen is dé manier om een snelle transitie te realiseren naar een duurzaam zorgsysteem. Daarom hebben we de afgelopen maanden hard gewerkt om te zorgen dat onderlinge kruisbestuiving optimaal kan plaatsvinden.

Iedereen die in de afgelopen jaren een groene missie is gestart, weet hoe ingewikkeld die eerste stappen zijn. De combinatie van een gevoel van urgentie en een gebrek aan handelingsperspectief kan verlammend werken. 

Gelukkig kunnen we veel van elkaar leren. Verspreid door heel Nederland (en daarbuiten) schieten ‘green teams’ als paddenstoelen uit de grond, worden er duurzame projecten opgestart, onderzoeken opgetuigd en protocollen geschreven. Dit alles biedt een schat aan informatie die jou kan helpen om eigen doelen te stellen en te realiseren. Elkaar eenvoudig vinden om kennis en ervaring uit te wisselen is dé manier om een snelle transitie te realiseren naar een duurzaam zorgsysteem. We lanceren nu met trots ons nieuwe kennis- en netwerkplatform!

Samenwerken in duurzaamheid binnen de gezondheidszorg?


👉 Netwerkplatform: zie het Zorg voor Klimaat netwerkplatform als een smoelenboek voor alle ‘changemakers’ in de gezondheidszorg. Een changemaker is een persoon of groep die duurzaamheid in de gezondheidszorg probeert te verbeteren. Via ons netwerkplatform kan je gemakkelijk met deze aanjagers van duurzaamheid in de gezondheidszorg in contact komenom nuttige ideeën uit te wisselen.

👉 Kennisplatform: Hier kan je terecht om inspiratie op te doen voor duurzame kennis en ervaring door te zoeken in onze gecategoriseerde verzameling van duurzame initiatieven binnen de gezondheidszorg. Je kan zoeken op vakgebied, type instelling en onderwerp. Ieder initiatief heeft een korte beschrijving en is gekoppeld aan een changemaker. Mocht je meer vragen hebben over dit initiatief, kan je zo gemakkelijk contact opnemen via de link naar het netwerkplatform. 

👉 Be the change
Het is belangrijker dan ooit om met elkaar grote stappen te maken!Ben je al aan de slag met duurzaamheid in de gezondheidszorg en wil je jouw ervaringen ook graag delen? Super! 

Meld je zelf dan aan als ‘changemaker’ om vervolgens al jouw/jullie eigen projecten en initiatieven te kunnen vermelden en vindbaar te maken voor anderen. 

Kennis- én netwerkplatform van Zorg voor Klimaat 
✓ Changemakers vinden? Klik hier
✓ Kennis en ideeën rondom duurzame initiatieven opdoen? Klik hier
✓ Jouw organisatie / jouw team (of jezelf) zelf als changemaker aanmelden? Klik hier
✓ Vervolgens jouw initiatief aanmelden? Klik hier